השוואת רכביםחדשותמדריכיםמכוניתנבחרי האתר

השוואת רכבים לפני רכישה – רכבי דלק לעומת החלופות

השוואת רכבים – רכבים על דלק

בשנת 2023 יצאה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בהודעה לתקשורת – היו אז 4,101,377 כלי רכב מנועיים בישראל, מתוכם 3,556,116 כלי רכב פרטיים. מאז הכמות רק הלכה וגדלה, ואפילו שהרכבים ההיברידיים והחשמליים למהדרין נגסו ביס לא קטן מהשוק, הם עדיין מזדחלים מאחורי רכבי הדלק. בשנת 2023 כ- 73.4% מכלל כלי הרכב הונעו בבנזין, אחוזים שהולכים ויורדים מדי שנה בשנה החל משנת משנת 2015.

לכן, למען הצרכן הישראלי, שנראה כי עדיין, מסיבותיו הוא, מעדיף לרכוש רכבים במנועי בעירה, נציע לכם השוואת רכבים – על דלק, ובכלל.

השוואת רכבים – רכבים על דלק – הפרטים הקטנים:

עבור מרבית הציבור, לגשת לקנות רכב זה ממש כמו לגשת למוסך – צריך להתפלל ולקוות לטוב. אנחנו לא יודעים מה באמת מתרחש שם, מתחת למכסה המנוע, בין כל הכבלים והשסתומים, המתגים והצינורות. למעשה, ברכבים החכמים של ימינו, מרבית הנהגים לא יודעים אפילו מחצית מהאפשרויות שהרכב מציע, אפילו ברמת המולטימדיה. לכן המידע שלפניכם חיוני במיוחד, ממש קריטי לביצוע בחירה נכונה במהלך רכישת מכונית חדשה או רכב מיד שניה.

מנוע

הדבר החשוב ביותר ברכב הוא כמובן המנוע. כן, צריך להיות לנו נוח, והברקסים צריכים לעבוד מעולה, והכל טוב ויפה, אבל רכב הוא בסופו של דבר קופסא על גלגלים עם מנוע, ובלי לדעת כלום על מנועים, איך נקנה רכב? ישנם שני גורמים עיקריים שיש להכיר במנוע של רכבים על דלק לפני שנכנסים לפרטים הקטנים, וזה קיבולת בליטרים של נפח המנוע והספק שנמדד בכח סוס.

ככל שהנפח של המנוע, כלומר כמה ליטר דלק יכולים להכיל הצילינדרים של המנוע במקביל לאוויר הדרוש לבעירה. ככל שהמספרים גבוהים יותר, כך גם עולה הכוח סוס של הרכב. אם אתם מתכננים לנסוע אך ורק בכבישים עירוניים ישרים ולא עומדים לטפס או להאיץ במיוחד, הרי שגם רכבים עם מנוע קטן של 1.0-1.4 ליטר יספיק לכם (רכבים קומפקטיים). מרבית הרכבים, או הפופולריים יותר, יגיעו עם מנועים שבין 1.6-2 ליטר, כאשר רכבי SUV והלאה יציעו נפחים גבוהים יותר, של 2.5 ליטר לפחות.

צריכת דלק

אם כבר נפח מנוע, או כמה המנוע שותה, הרי שצריכת הדלק היא נתון חשוב במיוחד בכל הרכבים על דלק. השאלה הנשאלת היא כמה קילומטרים, בממוצע, יכול הרכב הזה לנסוע על ליטר דלק בודד. מקובל לחשוב כי הנתון הרשמי שמפרסמות יצרניות הדלק הוא הנתון האופטימלי והאידיאלי, כאשר המספרים האמיתיים בשטח הרי מושפעים מגורמים רבים. חלק מהגורמים שישפיעו על צריכת הדלק שלכם בפועל יהיו מוכתבים מהטכנולוגיה של המנוע, גודלו של המנוע ומשקל הרכב כולו, כאשר גורמים חיצוניים כוללים את תנאי הכביש והרגלי הנהיגה האישיים שלכם.

מהירות

שני נתונים חשובים, אך לא קריטיים למרבית הנהגים, הם המהירות המקסימלית ומהירות ההאצה. כאן אנו נכנסים לפרטים הקטנים יותר, אשר ישפיעו על חווית הנהיגה שלכם. המהירות המקסימלית כשמה כן היא, עד כמה מהר יכול הרכב המדובר לנסוע. כמובן שעם חוקי הנהיגה בישראל, נדיר למצוא רכב שהמהירות המקסימלית שלו תהיה מתחת למגבלת המהירות בכבישי הארץ. ועדיין, נתון זה אומר לכם עד כמה יתאמץ ויצעק המנוע אם תמתחו את הגבולות בכביש 6, וזה בעצם מעיד על כוחו של המנוע.

מהירות ההאצה נמדדת בכמות הזמן הנדרש לרכב להגיע מאפס למאה קמ"ש. גם כאן הנתון שמגיע מחברות הרכבים מוטל בספק, אך עם טווח טעויות שלא צריך להיות קריטי, אלא אם כן מדובר במכונית ספורט או מכוניות מירוץ, מה שרובנו לא נרכוש מלכתחילה. המכונית המשפחתית הממוצעת בישראל מתנהלת בעצלתיים, ויכול לקחת גם 10 שניות כדי להגיע למהירות של 100 קמ"ש. רכבי היוקרה עושים זאת בסביבות 7 שניות, ורכבי הספורט יעשו זאת בשניות בודדות בלבד, מוגזם למרבית הנהגים.

השוואת רכבים באופן כללי – מה עוד צריך לדעת?

חווית הנהיגה היא נתון שלא קל לכמת. זה לא מספרים כמו צריכת דלק או כח סוס, וזה לא מחיר שהוא משהו מוחלט וברור לגמרי. כאן מדובר בחוויה, וחוויה היא דבר אינדיבדואלי. ועדיין, ישנם מספר אלמנטים מקובלים שמרכיבים את חווית הנהיגה בעולם הרכב.

  • היגוי – בסופו של דבר השיחה העיקרית שלכם עם הרכב היא קצת על הדוושות, והרבה על ההגה. מערכות היגוי מתקדמות ומדויקות יותר הופכות את חווית הנהיגה לנעימה יותר, וגם לבטוחה יותר. זה כבר דורש הכרות עם סוגים של מערכות היגוי, או אמון ביצרן.
  • אחיזה – האחיזה של הרכב את הכביש חייבת להיות מושלמת. כל מה שקשור לאובדן שליטה, החלקות והיכולת לשוב לשליטה ברכב זה בעיקר ההיגוי והאחיזה (לצד יכולות הנהיגה של הנהג ומצב הדרך). כשאתם על כביש רטוב, על כביש משופע מאוד, אולי אפילו שניהם גם יחד, או אז האחיזה הופכת לעניין של חיים ומוות.

מערכות אחרות שנועדו לשדרג את חווית הנסיעה כוללות, בין היתר שדה ראייה רחב, שמשתנה מרכב לרכב, מצלמות רוורס עם צג מפנק, מראות חכמות ואיכותיות, וכל מה שהופך את הנהיגה והשליטה ברכב לנוחים יותר עבור הנהג, ובטוחים ביותר עבור כולנו.

הנתון האחרון עליו נשוחח מאוד בקצרה הוא מחירים:

השוואת מחירים היא רק חלק קטן מצרכנות נבונה, שכן הנתונים הנ"ל צריכים לקבל משקל רב יותר מאשר המחיר הסופי. שווה, בטח במהלך השוואת רכבים – רכבים על דלק וגם חשמליים, לבדוק מה אתם צריכים באמת, איפה אתם נוהגים, כמה אתם נוהגים וכיו"ב, ולחפש רכב שנותן לכם את המענה הזה במחיר שידכם משגת.

קרדיט תמונה – freepik

Related Articles

Back to top button